Loader
2018-12-16

Staklena torta

Ti se pitas - oceni

2 ocena  |  komentara  |  2 slika

Svojoj devojčici za rodjendan sam pripremala 3 torte, a jedna od njih je, po njenoj želji, bila sa ovom staklenom glazurom. Recept za tortu koju sam njome oblagala sam takodje objavila. Pa uživajte 😀 Recept za milka tortu koju sam oblagala ovom glazurom Recept za milka tortu koju sam oblagala ovom glazurom

Sastojci

  • 300g bele čokolade
  • 2 paketića mlevenog želatina
  • 200 ml slatke pavlake
  • 300g šećera ( kristal)
  • 200 ml vode
  • boja po želji

Postupak

Korak 1

Želatin preliti sa 50 ml vode i ostaviti sa strane da nabubri.

Korak 2

Na laganoj vatri otopiti 300 g šećera , 150 ml vode, 200 ml slatke pavlake. Kada se sav šećer otopi staviti nabubren želatin i mešati dok ne krenu prvi mehurići, te odmah pomeriti.

Korak 3

Vruću tekućinu preliti preko 300 g izlomljene čokolade i ostaviti tako 5 min. Lagano promešati. Smesu. Smesu podeliti u manje činije I u svakoj uz lagano mešanje dodajte željenu boju.

Korak 4

E sad, glazua treba da se ohladi na nekih 32 stepena . Ja nemam sa čime meriti, pa to vidim odokativno. Glazura počinje lagano da se steže, te vidim da je gotova. Za odokativno ocenjivanje da li je glazura spremna je potrebno iskustvo.

Korak 5

Tota se obično zamrzne na jedno 2 sata, zatim se zamrznuta torta stavi na okrenute čaše ili činije, zavisno od veličine torte, a ispod tih posuda se stavi plato. Sada neizmenično prelivamo bojama koje smo pipremili.

Korak 6

Smesa će se slivati i padati višak u plato. Kad prestane smesa da se sliva, tortu prebacite na plato. Torta mora da bude jedno 2 sata na sobnoj temperaturi pre služenja da bi se odledila.

Korak 7

Ja sam htela da pojednostavim ovog puta taj završni deo ( ili da ga iskomplikujem 😀 ), pa ovog puta milka tortu nisam zamrzavala. Stavila sam je direktno na plato, a stranice platoa obložila prijanujućom folijom. Različite boje glazura sam sipala kašikom, a zatim tortu posula zlatnim sjajem.

Korak 8

Toru sam peko noći stavila u frižideru da se glazura stegne. Ujutru sam pomerila prijanjujuću foliju na kojoj se glazura cedila. Ruku na srce, negde je glazura probila foliju i završila na plato, ali nakon hladjenja koje je trajalo čitave noći, vrlo sam lako taj višak isekla oštrim nožem i odstranila bez da oštetim tortu. Sada je na vama koji ćete završni postupak koristiti. 😀

How to whitelist website on AdBlocker?

How to whitelist website on AdBlocker?

  1. 1 Click on the AdBlock Plus icon on the top right corner of your browser
  2. 2 Click on "Enabled on this site" from the AdBlock Plus option
  3. 3 Refresh the page and start browsing the site