Loader

Nezdrave namirnice !

By : | 0 Comments | On : November 5, 2016 | Category : Saveti i Preporuke

Voćni jogurt: Prema mišljenju mnogih, jogurt važi za najzdraviji doručak ili užinu. Ali neki jogurti sadrže 28 g šećera po porciji, pa čak i oni lighit sadrže 28 g šećera po obroku.Šećer je jedan od krivaca bakterija u crevima, pa stoga stručnjaci savetuju da sami pravite voćni jogurt.

Proizvodi bez glutena: Bezgluteinski proizvod – kao na primer hleb, testenine i kolači – u stvari su prazne kalorije koje podižu ukupan dnevni unos energije bez ikakve koristi za zdravlje. Ovi proizvodi uglavnom se prave od pirinčanog ili kukuruznog skroba i ne sadrže vlakna, cink, fosvor, gvožđe i vitamin B, kao energične žitarice. U organizam treba unositi žitarice bez glutena, na primer: heljdu, ovas, kinoe.

Musli: Brojna istraživanja su potvrdila da musli sadrži više šećera nego limenka gaziranog pića, kao i  veliku količinu zasićenih masnoća.

Dietetski proizvodi: Dietetski proizvodi, bez obzira na to što imaju niži nivo masti, obično sadrže niži nivo soli, šećera, aditive i sretsva za zgušnjavanje. Takođe i dijatetski napici- umesto da skidaju kalorije imaju suprotan efekat, pa vas teraju da jedete više.