Loader

Kako se na prirodan način boriti protiv steriliteta kod žena !

By : | 0 Comments | On : November 10, 2016 | Category : Saveti i Preporuke

Kako treba da se hrane i o čemu moraju voditi računa žene koje se bore sa sterelitetom. Reprofuktivno zdravlje oba partnera najuticanji je faktor u lečenju sterilete. Na plodnost utiču i loš navike, kao što su alkohol i cigarete, malo sna, a u današnje vreme i hronična izloženost stresu.Kad se, nakon pregleda, kao uzrok sterliteta navodi poremećaj u radu štitne žlezde, akupunktura ( To je starokineska metoda lečenja uz pomoć igala koje se zabadaju u određene tačke na koži.)će nas na prirodan i jednostavan način dovesti do željenog cilja. Ako su u pitanju  problem poput mioma, to se mora rešiti hiruškom intervencijom, dok se infekcija leći lekovima. Akupunktura je odlična i kao priprema za veštačku oplodnju jer povećava uspešnost za čak 30 %.

Za povećanje šanse za trudnoću žene treba svakodnevno da uzimaju :

*Multivitamin + Vitamin C od 500 (svaki dan, od prvog do zadnjeg dana ciklusa)

*Sjemenke bundeve i suncokreta, nazasoljene i nepržene, po otprilike jednu supenu kašiku svaki dan tokom celog ciklusa. One su  jako bitne za žene starije od 35 godina jer ove semenke popravljaju kvalitetu jajašca, ali dobro je i za mlađe žene.

Za povećanje plodnosti dobri su i sledeći čajevi :

Čaj od lista koprive.. Kopriva  neguje matericu,Dve, ili čak više šoljice čaja od koprive dnevno je pravi put pripreme ženskog tela za trudnoću i začeće.

Lišće maline je veoma efikasno za plodnost. Čaj od lista maline povećava plodnost i kod muškaraca i žena. Čaj deluje na matericu, a neki travari kažu da ovaj čaj može sprečiti čak i pobačaj.