Loader

Pametni trikovi u kuhinji

By : | 0 Comments | On : January 3, 2020 | Category : Saveti i Preporuke

Pametni trikovi u kuhinji

Pametni trikovi u kuhinji

I one domaćice koje su stalno u kuhinji, po nekad požele da izadju malo iz nje, te da brzo pripreme obrok, očiste I pospreme. One koje su jako zausete poslom, uveliko koriste različite trikove, kako bi sve postigle. Bilo kojoj grupi da pripadate, sigurno će vam nekih od ovih trikova pomoći.

  1. Sok od jabuke.

Ukoliko poput mene ne volite jabuke, a znate da sdu veoma zdrave, možete pripremiti sok od iste. Jabuku ili više njih uveče staviti u zamrzivač. Ujutru ih izvadite i pustite da se odmrznu. Rukom iscedite sadržaj iz jabuke i dobićete brz i prirodni sok.

       2.Ukoliko ne možete otvoriti teglu, u posudu staviti vruću vodu, te teglu stavite u njoj tako da deo sa poklopcem bude na dno posude. Tegla treba biti u toploj vodi u tom položaju 15 do 20 sekundi.Zatim je normalno otvorite.

     3.Ukoliko trebate da očistite veći deo šargarepe, za zimnicu ili za pripremu soka, možete se poslužiti novom žicom za sudove. Struganjem šargarepe žicom, uštedećete vreme.

     4. Kada za pripremu nekog kolača koristite limun potrebno je da znate sledeći trik. Naime, većina kolača traži malo soka od limuna ili sok od pola limuna. U tom slučaju vam ostaje druga polovina koja se osuši i promeni boju. Kako bi sprečili taj scenario, limun rolajte o podlozi 10-ak sekundi, a zatim napravite iglom rupicu na vrh limuna. Limun pretiskajte i kroz tu rupicu izlaziće vam sok od limuna.

5.Puter koji vam stoji u frižideru, nemoguće je razmazati na hleb. Kako biste u tome uspeli,puter izrendajte na rende, a zatim izrendan deo razmažite po krišci hleba.

6.Tvrdo kuvano jaje ćete savršeno oljuštiti na sledeći način: Jaje staviti u teglu, staviti vodu toliko da prekrije jaje. Rukom zatvorite drugi deo teglo i jako izmućkajte.

 7.Još jedan trik sa teglom. Većina domaćica zna da je čišćenje belog luka baš dosadno. Zato je neko izmislio ovaj trik. U teglu staviti beli luk. Zatvorite teglu poklopcem i energično izmućkati. Otvotrite teglu i ostaće vam češnjevi . Češnjeve vratite u teglu i ponovite postupak , kako bi se i oni očistili i bili spremni za dalju pripremu jela.

8.Ukoliko imate stari hleb, koji vam je ostao, a niste od onih što bacaju hranu, vratite mu svežinu. Hleb brzo provucite sa svih strana pod mlazom hladne vode i stavite u pleh  obložen pek papirom u rernu zagrejanu na 180 stepeni na 5 minuta. Zatim okrenite hleb sa druge strane i ostavite u rerni još 3 do 5 minuta.Hleb će biti hrskav spolja i mek iznutra, kao da je upravo izašao iz pekare.

9.Kako da proverimo svežinu jaja? Jedan vrlo važan  trik. Kada kupimo jaja u radnji obično su sveža, ali šta ako kupimo domaća jaja sa pijace? Da li su jaja sveža ili ne proverićemo jednostavnim trikom. U posudu stavimo  dosta vode. U vodu stavimo jaja. Jaja koja padnu na dno su sveža, a jaja koja plutaju po površini vode nisu.

10.Ukoliko vam se streč folija zalepi tako da joj ne možete naći kraj, stavite je na kratko u zamrzivač, a posle je polako odlepite.