Loader
2018-12-14

Pepsi torta u obliku flaše

Ti se pitas - oceni

1 ocena  |  komentara  |  3 slika

Evo jedne kreacije koja je na žurci obradovala i iznenadila sve ljubitelje ovog pića

Sastojci

 • duplo pakovanje piškota
 • 1, 5 dcl mleka
 • 10 kašike šećera
 • margarin
 • kesica pudinga C od 120 gr sa ukusom lešnika
 • oko 100 gr šećera u prahu
 • 3oo gr crne čokolade za mešanje
 • 100 gr mlečne čokolade po vašoj volji
 • 2 dcl pepsija

Postupak

Korak 1

Skuvajte puiding po upustvu sa kesice i ostavite ga da se hladi, pokrivenog sa folijom.Za to vreme pripemite flašu.

Korak 2

Skinuti pažljivo nalepnicu sa flaše. Opanu i osušenu flašu perežite na pola. Vodite računa da flašu presečete u delu gde je etiketa kako vam se kasnije ne bi video sastav gde se tortu sastavljali.

Korak 3

Čokoladu otopite na pari i prohladite je, čisto da ne biste defomisali flašu, dok ulivate čokoladu. U gornjoj površini flaše, gde je zatvarač, skinite zatvarač i stavite prianjujuću foliju, pa zavrtite preko toga zatvarač.Ovaj korak je iz čiste predostrožnosti da se čokolada ne bi zalepila za zatvaač nakon što se stegne.

Korak 4

Sada prohladjenu čokoladu ulivamo u polovinu flaše i svo vreme je okrećemo kako bi čokolada pelila celu polovinu flaše. Ocedimo višak čokolade i ostavimo pipremljenu flašu u frižider.Na isti način uradimo i drugu polovinu flaše.Takodje stavimo u frižider da se čokolada stegne.

Korak 5

Dokle se čokolada steže, vi umute margarin i šećer u prahu penasto, te dodajte ohladjenom pudingu.Umutite sve da se smesa izjednači.Pobajte fil i ako želite sada možete dodati još šećera u prahu i da nastavite sa mućenjem.Za moj ukus 100 gr šećera u prahu je sasvim dovoljno, s obziom da kašike šećera koje sam stavljala u mleko nisu bili ravne, već vršne.

Korak 6

Odložite pripremljen fil. Za to vreme vam se čokolada najverovatnije stegla. Izvadite pripremljene polovine flaša i ponovite postupak oblaganja čokoladom, te ih ponovo vatite u fižide da se čokolada stegne. Važno je da ima 2 sloja čokolade, da kasnije čokolada ne bi popucala.

Korak 7

Kada se čokolada stegne, punite polovine flaše sa pripremljenim filom, Piškote umačite u pepsi na kratko i redjajte u polovini flaše. Meni je ostalo 3 komada piškota od duplog pakovanja. Na donji deo flaše izrezala sam piškote i poprečno ih stavila u flašu, a na gornji samo fil, tako da se kasnije fil prilepi uz piškote.

Korak 8

Oba dela stavite u frižider da se dobro ohladi. Znači torta mora da se hladi nekoliko sati. Videćete da je gotova kad čokolada počne da se odvaja od flaše.

Korak 9

Kada se čokolada stegne, pažljivo skalperom isecite delove flaša. ( Žao mi je što postupak pripreme nisam slikala, ali se trudim rečima da vam dočaram sam postupak ). Sa preostalom čokoladom ( koja se do sada već stegla te morate da je otopite na pari ) premažite ivice jednog i drugog dela flaše, te spustite vašu tortu-flašu na podlogu. Nalepnicu od pepsija stavite peko flaše i ivice zalepite otopljenom čokoladom.Stavite zatvarač na vašu pepsi tortu.

Korak 10

Torta se lagano seče, ali morate nož malo da zagrejete kako čokolada ne bi pucala. U nedostatku vremena ja nisam zagrevala nož, te mi je čokolada tokom sečenja malo pucala, videćete na preseku torte.Nakon što torta stoji neko vreme na sobnoj temperaturi, čokolada malo opusti i lagano se seče.

How to whitelist website on AdBlocker?

How to whitelist website on AdBlocker?

 1. 1 Click on the AdBlock Plus icon on the top right corner of your browser
 2. 2 Click on "Enabled on this site" from the AdBlock Plus option
 3. 3 Refresh the page and start browsing the site